1
Marokkaanse groenten stoofschotel
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredienten:
  • 100 g droge worstsoort
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 g okra's
  • 4 tomaten
  • 1 el 'ras al hanout(Marokkaans specerijenmengsel)
  • 1 el tomatenpuree
  • scheut rode wijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Bereiding:   Snijd alle ingrediŽnten in stukken(niet te klein want dan kookt alles te veel tot prut). Fruit eerst de worst, ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg courgette, aubergine en okra's toe. Laat specerijen en de tomatenpuree heel kort meebakken en blus af met de rode wijn en een scheutje water. Voeg de gesneden tomaten toe samen met een beetje zout en peper. laat alles ca. 25 minuten met de deksel op de pan heel zachtjes sudderen. Variatie: Het is erg lekker om chorizo als worst te gebruiken alleen is dit natuurlijk niet Marokkaans maar Spaans en er zit varkensvlees in. Als je chorizo gebruikt en je vervangt het 'ras al hanout'voor paprikapoeder met extra saffraan en een beetje kaneel heb je zomaar een heerlijk Spaanse groenten stoofschotel. deze Spaanse variant is hemelrijk met een stukje gebakken vis of een gebraden kippenpootje. Marokkaanse worst koop je in een Marokkanse winkel. Bij de Marokkanse groenten stoofschotel is het heerlijk lamsvlees te serveren b.v. Keftas.
<< TERUG