|
Courgette - kruiden - omelet |
|
Hoofdgerecht voor 4 personen |
Bereidingstijd: |
20 minuten |
Ingredienten: |
-
3 takjes peterselie en bladselderij
- 10 bieslooksprietjes
- 1 courgette
- zout
- peper
- boter
- 6 eieren
|
Bereiding: |
De kruiden klein snijden. De courgette wassen, grof raspen en met ruim zout bestrooien en 30 minuten laten staan. Het vocht goed uit de courgettes knijpen en ze 2 minuten fruiten in een klontje boter. De eieren loskloppen, met zout en peper en de kruiden en de geraspte-gefruite courgette erbij roeren.
Eeen beetje boter in de pan verhitten en hierin 1/4 deel van de eiermassa schenken. Snel een keer omkeren en de omelet goudbruin bakken, omkeren en de onderkant gaarbakken. De omelet warmhouden en ondertussen de 3 andere omeltten bakken.
Lekker met een salade en aardappelpuree. |
|
<<
TERUG |
|
|