1
Salade van mosselen, courgette en Huttenkase
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten:
  • 1 pot ingemaakte mosselen (circa 400 gram)
  • 1 klein uitje
  • 1 gele of rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 bak Huttenkase (circa 250 gram)
  • peper en zout
  • 1 bakje tuinkers
Bereiding:   Spoel de mosselen af en laat ze uitlekken. Snipper het gepelde uitje. Snijd het kapje van de paprika. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ongeschilde courgette in dunne plakjes. Schep de mosselen, uisnippers en de paprikablokjes door de Huttenkase. Breng deze salade op smaak met zout en peper. Verdeel de salade overde borden en garneer met courgetteplakjes en tuinkers. Tips: Eet bij dit gerecht knapperige, warme pistolets. Te combineren met zeer fruitige rode wijnenzoals eenvoudige Beaujolais (circa 14C )of een lichte zoete Bergerac of een Graves Superieures(9-11C ) Zijn de ingemaakte mosselen te zuur dan kunnen ze na het afspoelen een uur in melk gelegen worden. Ze smaken dan veel minder zuur. Eet smakelijk.
<< TERUG