1
Gefrituurde Courgette fleur
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten:
  • 250 gram bloem
  • zout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dl melk
  • 0.5 dl bier
  • olijfolie om te frituren
  • 12 courgettebloemen
Bereiding:   Zeef de bloem en doe deze in een beslagkom. Roer de eidooiers, olijfolie, melk en bier in kleine scheutjes door de bloem tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. Verhit de olijfolie tot ca. 180 C. Haal 4 courgettebloemen door het beslag en frituur de bloemen goudbruin. Bak op deze wijze ook de overige bloemen. Verdeel de courgettebloemen over vier borden en serveer deze als anti-pasti(Italiaans voorgerecht). Lekker met verse rode tapenade.
<< TERUG