|
Mediterrane courgettetaart |
|
 |
Hoofdgerecht voor 4 personen |
Bereidingstijd: |
45 minuten |
Ingredienten: |
-
3 courgettes
- 500 gram (lams)gehakt
- 2 eetlepels olie
- 1 kleingesneden ui
- 1 à 2 rode of groene Spaanse pepers in smalle ringen
- 1 rode (punt)paprika in stukjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 3 kleingesneden tomaten
- 1 eetlepel fijngeknipte oregano of 1 à 2 theelepels gedroogde oregano
- zout
- peper
- 3 eieren
|
Bereiding: |
Snijd de courgettes in plakken. Verhit de olie in een grote koekepan en bak hierin de plakken courgettes om en om bruin. Vet intussen de springvorm in en verdeel de gebakken courgette over de bodem. Bak het gehakt in dezelfde pan rul. Voeg de uit, knoflook en peper toe en roerbak al omscheppende 3 à 4 minuten op een hoge warmtebron. Voeg paprika, tomatenpuree, tomaten, oregano, zout en peper toe en bak alles nog circa 2 minuten. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken courgettes. Klop de eieren los en schenk dit mengsel over de ‘taart’. Bak de taart circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C. Garneer de taart met oregano of munt. Serveer de taart warm. |
|
<<
TERUG |
|
|