1
Italiaanse courgettesoep
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten:
  • 2 courgettes (500 g)
  • 1 ui
  • 30 g boter
  • 7.5 dl groentebouillon (van 1.5 groentebouillontablet met 7.5 dl water)
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 125 ml (1 klein bekertje) crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 6 blaadjes verse basilicum
Bereiding:   Was de courgettes en snijd de beide uiteinden eraf. Haal met een meloen- of aardappelballetjesboor 12 mooie ronde balletjes uit de courgettes en houd deze apart. Heb je niet zo’n boor in huis snijd dan 12 blokjes van gelijke grootte uit de courgettes. Snijd de rest van de courgettes in stukjes. Pel de ui en snijd deze klein. Verhit boter in een kookpan, voeg de gesneden ui toe en fruit deze licht aan. Doe de stukjes courgette erbij en bak de groente al omscheppend met de houten lepel. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de groente in circa 10 minuten gaar worden. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de pesto door de soep en breng de soep weer aan de kook. Schenk een beetje van de hete soep bij de crème fraîche in een schaaltje en voeg dit mengsel al roerende toe aan de hete soep. Proef de soep en voeg zo nodig zout en peper toe. Knip twee blaadjes basilicum klein en roer deze door de soep.

Tip
Schenk de soep in vier koppen of borden en garneer de soep met de achtergehouden courgetteballetjes of -blokjes en een blaadje basilicum.

<< TERUG