1
Turkse courgettekoekjes
Snack voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten:
  • 2 courgettes (+/- 600 gram)
  • 2 eieren
  • 35 g bloem
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olie voor het bakken
Bereiding:   Schil de courgettes en rasp het vruchtvlees klein. Knip de peterselie- en munttakjes fijn. Meng het vruchtvlees met de eieren, bloem, fijngeknipte peterselie en fijngeknipte munt tot een luchtig beslag. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verhit de olie in een koekepan en vorm met 2 lepels platte koekjes van het beslag. Bak de courgettekoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar (circa 2 minuten per kant).

Tip:
Serveer de koekjes met een knoflookyoghurtsaus.

<< TERUG