1
Roergebakken courgette met schnitzelreepjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten:
  • 1 courgette
  • 325 g gele rijst
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 200 g maïskorrels
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 500 g schnitzelreepjes
  • 1 zakje nasikruiden à 25 g
Bereiding:   Kook de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd deze in dunnen plakjes. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de paprika in blokjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg de schnitzelreepjes toe en roerbak deze in 5 minuten goudbruin en gaat. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak deze 7 minuten mee. Voeg de maïs en nasikruiden toe en roerbak deze al omscheppend 2 minuten mee.

Tip:
Voeg in plaats van nasikruiden en rijst 1,5 eetlepel Mexicaanse kruiden en 500 g gekookte krielaardappeltjes toe. Garneer dit gerecht met tortillachips.

<< TERUG