1
Pasta met courgette en gehaktballetjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingredienten:
  • 1 courgette
  • 7 sjalotjes
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • 1.5 theelepel bouillonpoeder
  • peper
  • 500 g penne pasta
  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
Bereiding:   Pel de sjalotjes, snipper 1 sjalotje fijn en snijd de andere sjalotjes elk in 4 partjes. Meng in een kom het gehakt, het fijngesnipperde sjalotje, het ei, paneermeel, nootmuskaat, bouillonpoeder en peper door elkaar. Maak met natte handen 20 kleine gehaktballetjes. Kook de penne pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd intussen de courgette in reepjes van circa 5 cm lang en halveer de cherrytomaatjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de partjes sjalot 5 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de courgette toe en bak deze al omscheppend circa 5 minuten mee. Voeg tenslotte de cherrytomaatjes toe en bak deze 2 3 minuten mee. Giet de pasta af en breng de gehaktballetjes op smaak met zout en peper. Verdeel de penne pasta en het courgettegerecht met gehaktballetjes op smaak met peper en zout.

Tip:
Serveer het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

<< TERUG